Budite seksi, imperativ 21. veka

Luigi Diamanti / FreeDigitalPhotos.net
Ligi Diamanti / FreeDigitalPhotos.net

Uvek i svuda, u kući, na ulici, u kancelariji. U ovom dobu kad se najviše govori o ženskim pravima i ravnopravnosti sa suprotnim polom, istovremeno se ženama sugeriše da moraju biti seksi, tako da imamo more i more saveta kako da se obučemo a da delujemo ozbiljno i seksi, autoritativno i seksi, stručno i seksi, naravno saveti uvek potenciraju „pravu meru“, da sve to ne pređe u vulgarnost.

Nažalost, biti seksi je stav, način ophođenja, govora, biti seksi je subjektivno, ne može se naučiti, pa zbog tih silnih saveta kako se obući seksi i ponašati, od toga kako da prekrstite noge, trepnete, istaknete svoje ženske atribute, zbog čega ih imate, mnogo žena pređe u vulgarnost.

S obzirom da je seksi izgled vezan za stereotipe – bujne grudi, duge noge, duga kosa, kraća suknja, dekolte, i da je vezan za vizuleno, teško je naći pravu meru. Ako se zapitate zbog čega treba na svakom mestu da budete seksi i čemu vam služe znanje i stručnost, objasniće vam da ćete se sa seksi izgledom osećati pune samopouzdanja. Niko vam neće reći da to što se vi osećate seksi ne znači da vas i drugi tako vide i da biti seksi jeste ono što izvire iznutra, da nekome možete biti seksi i u trenerci.

Psiholozi kažu da biti seksi znači imati poverenja u sebe. Ako verujete u sebe, ne morate od sebe da pravite seksi sliku, slike služe drugima a seksi slike izazivaju i seksulane misli.

Ako vam se ikada desilo da posle neke prezentacije ili sastanka dobijete ponudu za intiman sastanak ili pitanja vezana za vaš život, znajte da je ono što ste radile prethodna 2, 3 sata – promašaj. Izgledale ste više seksi nego poslovno i fokusirane na posao.

Zavođenje je u ljudskoj prirodi, neminovno je da će vas neki muškarac tokom obavljanja zajedničkog posla ili poslovnog susreta posmatrati i kao ženu, ali ako previše potencirate svoje ženske atribute nećete ostaviti utisak ozbiljne poslovne žene jer, nažalost, koliko god da su žene prisutne na mestima na kojima ranije nisu bile, većina muškaraca robuje predrasudama o tome gde je ženi mesto, kako se postupa sa ženama i kako se kod žena mogu postići određeni ciljevi.

Ne zaboravite da naše telo neprekidno komunicira, isto onoliko koliko to radimo govorom. Telom izražavamo emocije i želje i to je uglavnom spontano, onog trenutka kad svesno počnete da koristite telo da biste poslali određenu poruku, naročito seksualne prirode, niko vas više ne sluša i možete govoriti bilo šta.

Šta god da radimo ne smemo da zaboravimo suštinu a suština je da moramu da budemo lepa i privlačna slika jer na kraju svega, završićemo ili u njegovim mislima ili u njegovom krevetu. To vam je nešto slično onome – učila ne učila, varjača ti ne gine. Ako ste uspešne budite i seksi. Ako ste neuspešne budite seksi, uspećete. A sve na kraju implicira da smo tu samo zbog njih.

Nigde nećete pročitati savet za muškarce kako da u kancelariji izgledaju i strogo poslovno i seksi. I autoritativno i kao raspoloženi za sve kombinacije. Ozbiljno i raspoloženi za piće posle posla.

Razmislite o tome pre nego što poslušate neki savet kako da se našminkate da biste istakle seksipilnost svojih očiju dok sagovornika gledate pravo u oči…

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *