Home / Porodica i zdravlje / Borba protiv podočnjaka
Borba protiv podočnjaka

Borba protiv podočnjaka

Nekad ume da bude uzaludna ako je tako genetika odredila. Međutim postoji način da podočnjake ublažite i učinite da, kada se probudite, ne izgledate naduveno.

Kada se borite protiv podočnjaka treba da imate u vidu da se oni razlikuju od kesica ispod očiju, ali često se preklapaju i između njih se nekad i ne pravi razlika. Podočnjaci nastaju kod mlađih osoba, a vrećice ispod očiju počinju obično nakon 35. godine života zbog opuštanja kože i starenja.

Nikotin i alkohol su najveći uzrok podočnjaka u slučaju kada preterate sa njihovom konzumacijom. U svakom slučaju što ih manje koristite , manja je verovatnoća od podočnjaka. Koristite kozmetiku za lice koja ima vitamine C ili K jer mogu sprečiti stvaranje tamnih kolutova oko očiju.

Kao i celom telu i podočnjacima je potrebna voda, tako da je dobro da tokom dana unosite što više vode. Ako se probudite naduveni, stavite hladan krastavac na podočnjake ili ohlađenu kesicu čaja. Trudite se da ne spavate na stomaku jer ovaj položaj može dovesti do naduvenosti. Kada se probudite malo prstima masirajte predeo oko očiju kako bi krv lakše procirkulisala i trudite se da ne sedite za računarom neprekidno u toku dana. Ako ne možete da izbegnete, bar pravite pauze od najmanje 10-ak minuta da odmorite oči.

Šminka takođe može da pomogne da prikrijete podočnjake. Koristite tonirane kreme ili korektore koji su za nijansu svetliji od vaše kože ili u boji vaše kože, zatim pređite malo rumenilom preko njih kako bi se boja izjednačila. U ugao oka koji je na strani nosa slobono možete naneti svetliju boju.

Ujutru se umivajte sa hladnom i toplom vodom, naizmenično.

 

Autor: J.V.

One comment

  1. This weblog is unquestionably instead useful given that I’m in the minute developing an online floral site – though I’m only starting up out for that reason it is genuinely relatively modest, absolutely nothing such as this website. Can website link to some in the posts right here because they are fairly. Many thanks significantly. Zoey Olsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*