Pohovane paprike punjene sirom

Da iskoristimo ovo vreme dok još uvek ima svežih paprika, usput, dok ovo spremate možete deci da pevate “Išli smo u Afriku, da sadimo papriku“ samo izostavite onaj deo da je paprika ljuta da posle ne biste morali da ih molite da jedu.

Parike, željenu količinu, ispecite u rerni, ostavite da se ohlade i oljuštite ih, očistite od peteljki i otvorite da dobijete list sličan kupusovom listu. Na svaku papriku stavite kašiku izmrvljenog sira, posolite, količina soli zavisi od toga koliko je slan sir, pospite sa malo origana i urolajte kao sarmu. Paprike valjajte u jaje, brašno pa ponovo u jaje, i pržite na vrelom ulju. Vaditi ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja.

Postupak:

  

Uz ovo jelo možete poslužiti grilovane tikvice i patlidžan. Tikvicu i patlidžan dobro operite i isecite na kolutove debljine pola centimetra, ne ljušteći koru. Posolite, stavite jednu do dve kašike maslinovog ulja i sok od pola limuna. Dobro promeštajte dok svaki kolut ne bude nauljen i pecite na roštilj-tiganju.

Proverite da li su deca zapamtila pesmicu.

Oribajte šporet.

Recite deci da ućute, da se ne peva dok se jede, pesmica je zarazna.

Uz ovo savršeno idu kisela pavlaka, majonez ili krem sir.

Dijetu držite od sutra.

Prijatno!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *