Gospode, na šta ličim!

Znate ono kad se probudite posle nekog prijema koji se otegao ili posle nekog partija, pogledate se u ogledalo i vrisnete – Gospode, na šta ličim – i isprepadate se kako sa onolikim podočnjacima da odete na posao? Ili na razgovor za posao.

U filmovima ona skače na neku spravu koja joj pomogne da utrči u dan, uranja u kadu i iz nje izranja preporođena, deset godina mlađa i isto toliko lepša.

Nažalost, ne živimo u filmovima, i taj prijem ili parti je u našem slučaju, u većini slučajeva, bila proslava dečijeg rođendana, slave ili obična sedeljka sa prijateljima što svaka od nas dočeka smlavljana pripremama.

Dakle, ako se probudite umorne, nadutih nogu, sa podočnjacima, a morate da izađete iz kuće i nemate vremena da čekate da sve to „splasne“, evo saveta za brzo postizanje „normalnog“ izgleda.

Dok kuvate kafu narendajte krompir i stavite ga u gazu. Lezite i stavite tu gazu sa krompirom na oči, držite tako bar 10 minuta. Umesto krompira možete koristiti kiselu jabuku, ima isti efekat.

Ukvasite peškir, dobro ga ocedite i stavite u zamrzivač. Istuširajte se što hladnijom vodom. Zatim onim rashlađenim peškirom dobro istrljajte lice, vrat i dekolte. Ovo će vas dobro osvežiti jer ćete tako pojačati cirkulaciju  i istovremeno ćete uraditi blagi piling ne koristeći nikakva hemijska sredstva.

Dok ovo radite držite noge u vodi u koju ste sipale nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina i sve vreme „šljapkajte“ nogama, kao dete koje se igra u bari, čime ćete i u nogama poboljšati cirkulaciju. Primetićete kako su vam noge postale „lakše“.

Možete da se našminkate.

Ne zaboravite da popijete kafu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *