PC Press dodelio priznanja za najbolje Web sajtove u 2012. godini

PC Press je juče, 30. januara, u svečanoj Sali skupštine grada Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, dodelio priznanja za 50 najboljih srpskih Web sajtova koji su podeljeni u 10 kategorija a u svakoj od njih urednici časopisa su izabrali po jednog pobednika..

Izbor pedeset najboljih domaćih Web sajtova je tradicionalna akcija koju PC Press organizuje još od 1997. godine, dakle od početka razvoja Interneta u Srbiji. U ovogodišnjem, šesnaestom izboru po redu, priznanja su dobili: u kategoriji Društvo sajt Republičkog geodetskog zavoda www.rgz.gov.rs, u kategoriji Servisi sajt Plan Plus, u kategoriji  E-market pobednik je sajt Limundo a u kategoriji Vesti i informacije sajt Javnog servisa www.rts.rs.

U kategoriji Nauka i obrazovanje priznanje je dobio sajt www.iths.edu.rs, u kategoriji IT sajt www.informacija.rs, u kategoriji Porodica i zdravlje sajt www.dr-ristic.com, u kategoriji Sport i (avan)turizam sajt Turističke organizacije Beograda www.tob.rs, rs, u kategoriji Zabava i Lifestyle sajt www.dominomagazin.com.

Ove godine prvi put je uvedena kategorija Blog, priznanja su dobili Dragan Varagić blog, blog Minjina kuhinjica Tango six blog i Mahlat blog, dok je blog Mooshema proglašen za najbolji blog prošle godine.

Novitet ove godine je i Nagrada publike, na osnovu glasanja na PC Press-ovom sajtu – najviše glasova dobio je sajt www.wannabemagazine.com. Specijalno priznanje dodeljeno je i RNIDS-u, za Program podrške projektima popularizacije Interneta.

Prisutnima su se obratili gospodin Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa PC Press, kao i dobitnici priznanja.

Kompletan spisak 50 najboljih sajtova objavljen je u časopisu PC #196 kao i na adresi www.pcpress.rs/webtop50-2012/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *