Puslice, bele i slatke

puslice 1

Možete ih videti u prodavnicama, neko se dosetio da može da zaradi na tako jednostavnoj poslastici. Puslice spadaju u red starinskih kolača, a domaćice su ih obično pravile onda kada su im za pripremu nekih drugih stvari bila potrebna samo žumanca, ništa se ne baca, od svega se nešto može napraviti pa čak i samo od belanaca i šećera.

Ako vam ostanu belanca, ili jednostavno poželite puslice, nešto baš slatko, napravite ih same, vrlo je jednostavno.

Potrebno je:

3 belanca
200 g šećera
kašičica sirćeta

Priprema:

umutiti sneg od belanaca, postepeno dodavati šećer i na kraju sirće. Potrebno ih je mutiti najmanje 10 minuta da bi se šećer potpuno istopio a sneg postao gust. Vi ćete, naravno, ovo mutiti mikserom, ali žene su nekada puslice pravile sa dve viljuške.

Na pleh stavite papir za pečenje i kašičicom ili špricem ređati puslice. Staviti u rernu zagrejanu  na 100 stepeni i sušiti ih 45 minuta, a zatim odškrnuti vrata rerne i tako sušiti još oko 10 minuta.

Ostaviti da se ohlade u plehu a zatim izvaditi i poslužiti.

Gordana Radojković

Print Friendly
Ako vam se dopao tekst, podelite ga sa prijateljima

One Response to Puslice, bele i slatke

  1. [...] i nežne , podsećaju na sneg, idealno je ako vam ostanu belanca da ih pripremite. Recept se nalazi ovde.VaniliceMogu dugo da stoje a  što duže stoje to su sve ukusnije i tope se u ustima. Beli prah [...]

Ostavite odgovor