Lisnate perece

lisnate perece 1

Brzo, lako, uz nedeljno gledanje filmova, kada vam stižu gosti, za doručak, večeru, užinu.

Da biste napravili ove lisnate perece potrebno vam je pakovanje zamrznutog lisnatog testa, malo margarina, kečapa, sira, jaje, ili ih jednostavno možete praviti sa čim god zaželite.

Testo razvucite što tanje a onda preko njega narendajte malo margarina. Vodite računa da pri pripremi namirnica koje ćete koristiti ne izvadite pre vremena i margarin iz frižidera jer onda nećete moći da ga narendate.

Preko margarina, na polovinu testa stavite malo kečapa, narendajte sir i pospite malo origana. Srednju krišku sira izgnjavite, dodajte jedno jaje, dobro izmešajte i premažite preko druge polovine testa.

Zarolajte obe strane testa prema sredini, ovako

i dobićete ovo

Secite na debljinu od 1 cm, pre toga testo okrenite, lakše ćete ga seći i neće se razdvajati.

Poređajte u pleh i pecite u dobro zagrejanoj rerni (250 stepeni) oko pola sata.

Poslužite uz jogurt, pivo ili belo vino.

Print Friendly
Ako vam se dopao tekst, podelite ga sa prijateljima

Ostavite odgovor