Home / Kafa sa tetkom / Slani mafini od tikvica

Slani mafini od tikvica

 Potrebno : 

250 g kukuruznog brašna
250 g mekog belog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kasicice sode bikarbone
1 kašičica soli
krupno mleveni biber
250 g rendanog parmezana
125 ml jogurta
60 ml maslinovog ulja
2 jaja
250 g rendanih tikvica
sir za punjenje, možete koristiti feta sir, zdenka sir ili onaj koji volite.

Priprema:

Pomešati kukuruzno brašno, meko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, biber i parmezan.

U drugoj posudi pomešati rendane tikvice, jogurt, maslinovo ulje i jaja a zatim sve sjediniti sa pethodno pomešanim suvim sastojcima.

Po želji mafine možete posuti susamom.

Zagrejati rernu na 190C i peći oko pola sata, dok ne porumene.

Racept poslala Nataša Tasić

2 comments

  1. jao hvala TETKA, ako nesto volim to su tikvice u svim varijantama, oblicima i nacinima! mnjam!

Ostavite odgovor