Home / Kafa sa tetkom / Slani mafini od tikvica

Slani mafini od tikvica

 Potrebno : 

250 g kukuruznog brašna 250 g mekog belog brašna 2 kašičice praška za pecivo 1/2 kasicice sode bikarbone 1 kašičica soli krupno mleveni biber 250 g rendanog parmezana 125 ml jogurta 60 ml maslinovog ulja 2 jaja 250 g rendanih tikvica sir za punjenje, možete koristiti feta sir, zdenka sir ili onaj koji volite.

Priprema:

Pomešati kukuruzno brašno, meko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, biber i parmezan.

U drugoj posudi pomešati rendane tikvice, jogurt, maslinovo ulje i jaja a zatim sve sjediniti sa pethodno pomešanim suvim sastojcima.

Po želji mafine možete posuti susamom.

Zagrejati rernu na 190C i peći oko pola sata, dok ne porumene.

Racept poslala Nataša Tasić

  • BgdHolic

    jao hvala TETKA, ako nesto volim to su tikvice u svim varijantama, oblicima i nacinima! mnjam!

    • http://kuhinjica.blog.rs/ nastasja

      I ja ih obozavam, pogotovo pohovane. Al’ ‘ajde kao ovo je light varijanta. :D Po meni – mogu u sve.